Projekat CLOSER TO NATURE je malo kooperativno partnerstvo ERASMUS+ Sport 2023 programa.

CLOSER TO NATURE – Hiking in Nature to Discover Forestry

 • Period realizacije
  15.01.2024. – 14.09.2025.

 • Ukupna vrednost projekta:
  60.000,00 EUR

 • Nosilac projekta:
  A.S.D. KRAP 

 • Koordinator projekta:
  Valentino Di Lauro

 • Predstavnici PK Tara u projektnom timu:

  Petar Nešković
  Dragana Jovašević
  Obrad Pavlović
  Ranko Milanović

Osnovni cilj projekta je valorizacija prirode u našem najbližem okruženju, u smeru stvaranja kulture sporta u prirodi bez potrebe za izgradnjom objekata i promenom pejzaža. Ovakva prakse, posebno usmerene na oblast upravljanja šumama, pružaju zdravstvene benefite za sportiste i rekreativce i podižu svest o očuvanju prirodnih resursa, smanjujući uticaje na klimatske promene i ističući važnost ekonomije neutralne emisije ugljen-dioksida.

Da bismo olakšali uključivanje mladih u sportove u prirodi i njihovo razumevanje prirodnog okruženja, kroz projekat osnažujemo, edukatore, trenere i vaspitače kroz saradnju sa stručnjacima za šumske ekosisteme. Oni će u svojim lokalnim zajednicama preneti stečena znanja na mlađu populaciju koristeći aktivnosti u prirodi kao najbolji alat za prenos iskustava.

Dugoročno, projekat doprinosi stvaranju nove generacije rekreativaca i aktivnih sportista koji daju poseban značaj očuvanju prirodne sredine.

Svi materijali za obuku i promotivni materijali projekta biće dostupni onlajn i distribuirani putem društvenih mreža i u video formatu.