Mesto za odmor i osmišljavanje akcija

Planinarski dom RASTIŠTE počeo je sa radom u leto 2015. godine. Nekada osnovna škola, napravljena 1933. godine u zaseoku Sedaljka, nakon prestanka sa radom biva prepoznata od strane našeg kluba kao idealno mesto za razvoj ozbiljnog planinarskog centra u ovom izuzetno interesantnom delu Tare.

Adaptacija i rekonstrukcija objekta započeta je 2016. unapređenjem sanitarnih kapacitera objekta, a zaokružena je 2021. energetskom rekonstrukcijom i opremanjem objekta.

Ukupan kapacitet objekta je 43 ležaja, sa velikim prostorom za kampovanje iznad doma. Ležajevi su raspoređeni u 4 petokrevetne, 2 sedmokrevetne sobe i jednom devetokrevetnom koja zajedno sa kuhinjom i kupatilom predstavlja zasebnu jedinicu – planinarski apartman. Objekat je opremljen sa ukupno 6 tuševa, 6 toaleta, dve kuhinje i zajedničkim prostorom koji je prilagođen i za edukativne svrhe. U okviru energetske rekonstrukcije na objektu su izvršeni radovi koji, uz visokoučinkovit sistem grejanja na biomasu i termosolarni sistem za zagrevanje sanitarne vode zaokružili naš dom kao ekološki poželjan i održiv.

Atraktivnosti lokacije planinarskog doma svakako doprinosi blizina jezera Perućac (2km) i kvalitetno markirane i održavane planinarske staze do atraktivnih tarskih vidikovaca Banjska Stena (7km), Orlov vis (3km), Bilješka stena (9km), Drlije (12km), Trešnjevac (3,5km) i do obližnjih stećaka – lokaliteta pod UNESCO zaštitom (<1km).

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE DOMA U RASTIŠTU

Galerija

GDE SE NALAZI I KAKO IZGLEDA

Selo Rastište

Selo Rastište je udaljeno 20km od Bajine Bašte. Do sela se dolazi asfaltim putem prolaskom kroz kanjon Dervente, atraktivni rezervat u prvom stepenu zaštite Naconalnog parka Tara. Do doma se može doći i velikim jednospratnim autobusima za koje je obezbeđen parking prostor.

Pogledajte ispod fotografije ovog magičnog sela i okoline.

Info & rezervacije

Pošaljite nam poruku ili nam se javite ukoliko želite da nas posetite

  • Rade Josipović +381 64 1 22 66 10

  • E-mail: planinarskidomrastiste@gmail.com

  • 43° 56′ 52“ N
    19° 21′ 24“ E

Info & rezervacije

Pošaljite nam poruku ili nam se javite ukoliko želite da nas posetite

  • Rade Josipović +381 64 1 22 66 10
  • E-mail: planinarskidomrastiste@gmail.com

  • 43° 56′ 52“ N
    19° 21′ 24“ E